۱۱۹اُمين نشست دگرخند برگزار شد

۱۱۹ اُمين نشست دگرخند با موضوع معرفي و بررسي مجموعه دو جلدي «طنز سرايان ايران از مشروطه تا انقلاب» با حضور  دکتر محمد باقر نجف زاده بارفروش، دکتر محمدرضا اصلاني و استاد ابوالقاسم صادقي ساعت ۱۷روز دوشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۶ در سالن زنده ياد فردي حوزه هنري برگزار شد.

در بخش نخست نشست دکتر نجف زاده درباره شکل‌گيري کتاب و چگونگي همکاري ايشان با زنده‌ياد مرتضي فرجيان براي تاليف و تنظيم اين مجموعه گفت. پس از آن استاد ابوالقاسم صادقي و دکتر محمد رضا اصلاني درباره نقاط قوت و ضعف کتاب به نکاتي اشاره کردند و اين مجموعه دو جلدي نقد و بررسي شد.

بخشي از زمان برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص داشت که سوالاتي توسط مخاطبان مطرح شد و توسط کارشناسان به آن پاسخ داده شد.

همچنين اين مجموعه به برندگان مسابقه‌اي که در همين نشست برگزار شد؛ تقديم شد.

گردآوري اين مجموعه پيش از انقلاب آغاز شد و اواخر دهه شصت به پايان رسيد و سال ۱۳۷۰ براي اولين بار توسط انتشارات بنياد منتشر شد. پس از سالها اين مجموعه با تغييراتي در دوجلد توسط حوزه هنري خراسان رضوي سال ۱۳۹۶ منتشر شد.

طنز از قديم الايام مورد توجه شاعران بوده و مردم از زبان لطيف طنز بهره مي برده و مي برند. کتاب حاضر مجموعه شرح حال و نمونه آثار تعدادي از طنزسرايان مشروطه (۱۲۸۵ شمسي) تا زمان معاصر است. تدوين و جمع آوري اطلاعات مورد نياز اين مجموعه حاصل تلاش چندين ساله مؤلفين آن است. طنز مفهوم گسترده و وسيعي دارد. هنر طنز از ديرباز در فرهنگ و تمدن ايران جايگاه ويژه اي داشته و در صد سال اخير به اوج خود رسيده است. علاوه بر طنزسرايان نشريات فکاهي، کساني چون پروين اعتصامي، سهراب سپهري، فريدون مشيري، باستاني پاريزي و … نيز در اين دسته بندي به عنوان شاعر طنزسرا معرفي شده‌اند کهذ همين موضوع از جمله مواردي بود که نقد شد. نام طنزسرايان به ترتيب الفبا و همراه تصويري از آنان آمده است. تعريف طنز و فکاهي، انواع طنز، طنز در فکلور، کمدي يا نمايش هاي طنز،‌ کاريکاتور، تاريخ تحليلي مطبوعات طنز و فکاهي معاصر و نشريات طنز و فکاهي از مطالب اين مجموعه است.

لینک کوتاه مطلب : http://dtnz.ir/?p=312992
نظر بدون فحش شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.