اهداگران کتاب لو رفتند! :دسته بندی اهداگران

اهداگران کتاب لو رفتند! :دسته بندی اهداگران

نویسنده: الهه ایزدی

به مناسبت روز جهانی اهدای کتاب (۲۵ بهمن) بیایید نگاهی به انواع اهداگران و ویژگی‌هایشان داشته باشیم:

وابستگان: آن‌قدر به کتاب‌هایشان وابسته‌اند که وقتی می‌خواهند کتابی به کسی بدهند، دست‌و‌پایشان می‌لرزد، چند بشکه اشک می‌ریزند، با کتاب‌ها گودبای پارتی می‌گیرند و بعد راهی‌شان می‌کنند‌.

کوچک‌کنندگان: اگر یک اتاق کتاب هم اهدا کنند، فکر می‌کنند هیچ کاری نکرده‌اند و از این که دیگران مدام ازشان تشکر کنند، خجالت می‌کشند. این دسته افراد سعی می‌کنند چراغ خاموش اهدا کنند تا توجه کسی را جلب نکنند.

کم‌جایان: بعضی‌ها چون مستاجرند و موقع اسباب‌کشی خیلی اذیت می‌شوند و کمبود جا دارند، کتاب اهدا می‌کنند. البته برخی از صاحب‌خانه‌ها هم همین‌طورند. کلا کمبود جا چیزی است که بین خانه‌دار و بی‌خانه فرقی نمی‌گذارد ولی به بی‌خانه‌ها فشار بیشتری می‌آورد.

فرهنگیان: برخی برای کادو دادن کتاب را انتخاب می‌کنند تا بر معلومات طرف مقابل اضافه شود و کار فرهنگی بکنند. این‌ها بعدها با یادآوری کاری که کرده‌اند، هی به خودشان افتخار می‌کنند که گام کوچکی در جهت اعتلای فرهنگ و ادبیات برداشته‌اند!

غیروابستگان: معتقدند کتاب‌ یک‌بار که خوانده شد، پایانش لو رفته و دیگر به درد نمی‌خورد. آن‌ها به کتاب وابسته نمی‌شوند و آن را سریع رد می‌کنند برود.

غیرفرهنگیان: این‌ها اهل کتاب نیستند ولی دوستان کتاب‌خوانی دارند که مدام بهشان کتاب کادو می‌دهند. چون قدر آن را نمی‌دانند، معتقدند اضافی است و باید سریع از دستش خلاص شوند.

جاداران: فضای خوبی برای نگهداری کتاب دارند ولی چون معمولا با فرهنگیان دوست صمیمی هستند و خصلت‌های هم را گرفته‌اند، معتقدند باید کار فرهنگی کنند. این‌طوری جا برای کتاب‌های جدیدتر هم باز می‌شود.

بزرگ‌کنندگان: آن‌قدر یک کار کوچک را بزرگ می‌کنند که وقتی می‌خواهند کتابی به کسی بدهند، انگار می‌خواهند کلیه اهدا کنند! بعد از آن، حتی اگر توی نوبت بانک یا صف مرغ یخ‌زده هم باشند، بالاخره راهی برای کشاندن بحث به موضوع کتاب و فخرفروشی پیدا می‌کنند.

کارتن‌‌بگیران: چندین جلد کتاب دارند که معمولا آن‌ها را با کارتن اهدا می‌کنند. بنابراین همیشه دنبال کارتن خالی می‌گردند تا در روز موعود، لَنگ نمانند.

وانت‌‌‌بگیران: ده‌سال یک‌بار کتاب اهدا می‌کنند و چون تعداد کتاب‌ها زیاد می‌شود، مجبورند برای حملشان وانت بگیرند.

وسواسیان: کتاب‌هایشان را روی تخم چشمشان می‌گذارند. به همین خاطر کتاب‌هایشان مثل روز اول است و انگار که اصلا لایشان باز نشده. شاید هم واقعا نشده باشد! بعضی از وسواسیان جزو وابستگان هستند و بعضی از وابستگان جزو وسواسیان.

جِلدخَران: بعضی‌ها فقط به خاطر طرح یا رنگ جلد و عطف کتاب‌ها اقدام به خرید می‌کنند تا آن‌ها را با سایر وسایل اتاقشان ست کنند. طبیعتا با تغییر دکوراسیون اتاق، مجبور می‌شوند کتاب‌ها را هم عوض کنند و این‌جاست که آن‌ها را اهدا می‌کنند.

پایان

برای مطالعه سایر مطالب اینجا کلیک کنید.

لینک کوتاه مطلب : http://dtnz.ir/?p=317364
نظر بدون فحش شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.