طنزخوانه ۷ با موضوع فرار مغزها برگزار شد

طنزخوانه ۷ با موضوع فرار مغزها برگزار شد

هفتمین جلسه محفل نثرخوانی «طنزخوانه» به همت دفتر طنز حوزه هنری و با گردانندگی محسن فراهانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر طنز حوزه هنری هفتمین جلسه از گردهمی نثرخوانی طنز به نام «طنزخوانه» عصر روز سه‌شنبه ۳ بهمن‌۱۴۰۲ در محل حوزه هنری با موضوع  «فرار مغزها» برگزار شد.

فراهانی با مشارکت اعضا در ابتدای جلسه به قرارهای طنزخوانه از جمله مرور فیلم‌های طنز و کمدی دیده شده، کتاب‌های طنز خوانده شده و اتفاق‌های بامزه‌ای که در طول هفته گذشته برای اعضا رخ داده پرداخت. ذکر نکاتی در مورد کتاب لب خط قرمز به قلم دکتر اسماعیل امینی و کتاب املت دسته‌دار، مجموعه شعر طنزی به قلم ناصر فیض از جمله این موارد بود.

از جمله مهمانان ویژه این جلسه استاد اکبر کتابدار پژوهشگر حوزه طنز و محمد شعبانپور بازیگر سینما و تئاتر بودند.

این محفل طنز که با رویکرد نثرخوانی طنز، نقد و انتقادپذیری، درست‌نویسی و طنزنویسی برگزار می‌شود، در هفتمین رویداد خود به بررسی متن‌های علاقه‌مندان به طنزنویسی با موضوع فرار مغزها پرداخت. گفتنی است اعضا یک هفته زمان داشتند تا یک متن طنز با این موضوع بنویسند.

در اینجا برخی نکاتی که شرکت کنندگان در مورد متن‌ها به آن‌ها پرداختند را می‌خوانیم:

_ برای تبدیل یک داستان عادی به طنز طبیعت داستان را به هم بزنیم اغراق، بزرگ‌نمایی، کوچک‌نمایی و… انجام دهیم.

_ وقتی در موارد مذهبی می‌نویسیم طنز باید ناظر بر فرد مسلمان باشد نه ناظر بر اسلام مثلا روزه‌داری یک فرد را نقد کنیم نه اینکه به اصل روزه‌داری بپردازیم.

_ تغییر لحن در متن درست نیست! از اول تا آخر متن یا رسمی بنویسیم یا فقط محاوره مگر برای برقراری دیالوگ در متن و مواردی از این دست.

_ دو سه جمله آخر متن مهم است نقد و حرف‌مان را در نهایت باید در دو جمله عمیق برسانیم.

_ شروع طوفانی و پایان به یاد ماندنی از ویژگی‌هایی است که یک متن طنز خوب دارد.

– از این شاخه به آن شاخه پریدن در نوشتن متن درست نیست و باید در مورد موضوع و هدفی که اول برای خودمان روشن است بنویسیم.

همچنین یکی از اهداف محفل طنزخوانه بررسی درست‌نویسی است؛ فراهانی در این مورد نیز به رعایت درست نگاشتن نیم‌فاصله، هکسره و علائم نگارشی پرداخت. یکی از این موارد تذکر به عدم استفاده از علامت کوتیشن در متن فارسی بود.

در پایان موضوع جلسه آتی گردهمی «طنزخوانه» که به بیان اصول مقدماتی طنزنویسی، طنز مطبوعاتی و همچنین درست‌نویسی می‌پردازد موضوع «پیام‌رسان‌های داخلی» انتخاب شد.

گفتنی است شرکت‌کنندگان در طنزخوانه، هرهفته با یک کتاب طنز به خانه می‌روند و تا هفته بعد آن کتاب را مطالعه می‌کنند و در جلسه بعد درموردش صحبت می‌کنند.

لازم به ذکر است شرکت در گردهمی طنز برای همه جوانان آزاد و رایگان است و دفتر طنز حوزه هنری به غیر از پذیرایی و اهدای کتاب طنز به شرکت‌کنندگان، با دعوت از استادان مطرح حوزه طنزنویسی، امکان هم‌نشینی و گفت‌وشنود با سایر استادان را نیز برای طنزنویسان جوان فراهم می‌کند.

واحد آموزش دفتر طنز حوزه هنری شماره تماس ۹۱۰۸۸۵۰۳ را جهت کسب اطلاعات بیشتر در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

دفتر طنز حوزه هنری که آموزش طنز و کمدی را یکی از اهداف جدی خود می‌داند در کنار «گردهمی طنز» جلسات دیگری مانند «مکتب‌خانه طنز»، شب شعر «در حلقه رندان»، جلسه نقد و بررسی آثار طنز «دگرخند»، جلسات نمایشنامه‌خوانی طنز «خنده در صحنه»، نمایش و نقد و بررسی فیلم‌های کمدی «نور، صدا، دوربین، خنده» و… را برگزار می‌کند.

پایان

تنظیم خبر: علی‌اکبر مجدراد

برای آگاهی از سایر برنامه‌ها اینجا کلیک کنید.

لینک کوتاه مطلب : http://dtnz.ir/?p=320210
نظر بدون فحش شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.