۱۵۵اُمين شب شعر طنز «در حلقه رندان» برگزار شد

 

يکصدوپنجاه‌وپنجمين شب شعر طنز «در حلقه رندان» با حضور محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري و جمعي از طنزپردازان يک‌شنبه ۳۰ تيرماه ۱۳۹۸ در سالن سوره حوزه هنري برگزار شد.

بعد از بيان مقدمه‌اي توسط داريوش کاردان مجري برنامه، مصطفي مشايخي اولين شاعري بود که در اين برنامه شعري با رديف «بشکن مي‌زنيم» خواند.

در ادامه سيامک روشن به شعرخواني پرداخت. عباس احمدي نيز با خواندن چند دوبيتي عاشقانه شعرخواني خود را آغاز و در ادامه شعر طنزي را تقديم حاضران کرد. بعد از اجراي موسيقي و شعر طنز توسط مهدي فرج‌اللهي درباره فضاي مجازي، امين تويسرکاني روي سن رفت و نثر طنز خواند.

حسن صفاري و نسيم عرب اميري نيز در نوبت‌هاي بعدي شعر طنز خواندند. در ادامه عليرضا لبش شعر‌هاي کوتاه طنزي را تقديم حاضران کرد که درون‌مايه سياسي، اجتماعي و تاريخي داشتند.

اکبر کتابدار، کارشناس ادبي نيز در بخش آموزشي محفل، درباره آرايه ايهام، کارکرد آن در طنز و تفاوت آن با کژتابي توضيحاتي را ارائه کرد.

وي بيان کرد: اين آرايه زماني در شعر به کار مي‌رود که شاعر قرار است يک واژه با دو يا چند مفهوم را بيان کند. نظير اين بيت از حافظ «ما در پياله عکس رخ يار ديده‌ايم  | اي بي خبر ز لذت شرب مدام ما» که در آن واژه «مدام» هم به معناي پيوسته و هم به معناي شراب است اما در مورد کژتابي بايد گفت زماني است که يک واژه در جاي درست خود به کار نمي‌رود. اين موضوع در کتاب «سير بي سلوک» اثر بهاءالدين خرمشاهي بيشتر شرح داده شده است. کتابدار همچنين به نمونه‌هايي از کاربرد کژتابي و ايهام در شعر و متون فارسي اشاره کرد.

علي زراندوز مهمان ويژه اين برنامه بود که بر صندلي قرمز «در حلقه رندان» نشست.

وي درباره نحوه ورود خود به حوزه طنز توضيح داد: وقتي يازده ساله بودم، روزي پدرم مجله گل آقا را خريده بود و آن زمان جمهوري شوروي به‌تازگي از هم پاشيده بود و من اين را به عنوان سوژه يک کاريکاتور انتخاب کردم و کشيدم و براي نشريه گل آقا فرستادم. اين طور بود که در سال ۷۱ و در يازده‌سالگي اولين کار من در اين هفته‌نامه منتشر شد.

اين نويسنده در پاسخ به اينکه به کداميک از حوزه‌هاي نظم، نثر و کاريکاتور علاقه‌مند است؟ گفت: بعدها که فهميدم در کاريکاتور استعداد ندارم، آقاي کيومرث صابري جلسه‌اي گذاشتند و براي من و چند نفر از دوستان فضايي را فراهم کردند تا در نوشتن نثر طنز همکاري کنيم.

 گل آقا در سال‌هاي فعاليت خود دوره‌هاي فراز و نشيب را طي کرده‌است. براي مثال در دوره حضور زنده‌ياد ابوالفضل زرويي نصرآباد با ستون‌هاي ابداعي او، بخش نثر به اصطلاح تکاني خورد. من نيز سعي کردم شاخه‌هاي مختلف را در اين مجله دنبال کنم.

در زمينه نوشتن کتاب تنبل بوده‌ام و بيشتر در نشريات و مطبوعات نوشته‌ام. علاقه‌اي به اينکه کارهاي مطبوعاتي‌ام در قالب کتاب چاپ شود، هم ندارم. به نظرم نوشته‌هاي مطبوعاتي تاريخ مصرف خاصي دارند.

وضع کنوني جامعه ما شبيه غذاهايي است که آخر هفته بعضي مادران از ته‌مانده‌هاي غذاهاي روزهاي قبل مي‌پزند! اوضاع طوري است که همه از اينکه شب سالم به خانه مي‌رسيم، احساس رضايت مي‌کنيم!

بسياري از کساني که از سنين نوجواني با حضور در نشريه گل آقا استعداد  خود را کشف کردند يا کشف شدند، اکنون به جايگاهي رسيده‌اند. بنابراين مهم است که از اين دوران به فکر بچه‌ها باشيم.

زراندوز در پايان متني را با عنوان «نامه پوتين به عباس جديدي» براي حاضران خواند و شرح داد که اين اثر در سال ۱۳۹۵ نوشته و منتشر شده‌است.

در ادامه برنامه صابر قديمي به اجراي بخش شوخي با اخبار پرداخت و سعيد طلايي، سعيده موسوي‌زاده، شروين سليماني، حميد اسماعيلي و سيد امير سادات‌موسوي ديگر شاعراني بودند که در محفل در حلقه رندان شعر خواندند.

محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري و ناصر فيض مدير دفتر طنز حوزه هنري، يوسفعلي ميرشکاک، و حسين کلهر از ديگر مهمانان اين برنامه بودند.

محفل طنز در حلقه رندان آخرين يک‌شنبه‌هاي هر ماه به همت موسسه فرهنگي هنري سپهر سوره هنر با همکاري دفتر طنز حوزه هنري در اين مجموعه برگزار مي‌شود.

لینک کوتاه مطلب : http://dtnz.ir/?p=311115
نظر بدون فحش شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.