رئالیتی شو یا زندگی تلویزیونی چیست؟

رئالیتی شو یا زندگی تلویزیونی چیست؟

نویسنده: مهدی صالحی

رئالیتی شو یا ریلیتی شو و یا واقع نمای تلویزیونی یک ژانر تولیدی در صنعت فیلم‌سازی و سرگرمی است که از سال ۲۰۰۰ در آمریکا شروع به کارکرد و اولین نوع از این برنامه‌ها در ایران در سال ۱۳۹۸ با عنوان مسابقه سرزمین دانایی ساخته سعید ابوطالب تولید و پخش گردید.

معمولاً در این برنامه‌ها از افراد عادی که سابقه بازیگری ندارند استفاده می‌شود و به بازتاب عکس‌العمل واقعی آن‌ها در مواجهه با این رویداد می‌پردازد.

البته این شکل برنامه‌سازی قبل از این یعنی از دهه ۵۰ میلادی با عنوان دوربین مخفی تولید می‌گردید ولی در این برنامه‌ها با استفاده از عنصر شوک و متعجب شدن فرد در آن لحظه به سراغ نفر بعدی می‌رفتند که هنوز هم جذابیت‌های خود را دارد.

ولی در برنامه‌های تولید جدید باهدف گذاری و استفاده از چند شخص شرکت‌کننده یک مجموعه چندقسمتی حداقل یک‌ساعته را تولید می‌کنند که در پایان یک گروه برنده می‌شوند، در برنامه‌های واقع‌نما کارگردان، نویسنده و حتی تهیه‌کننده از عکس‌العمل شرکت‌کننده اطلاع ندارد و درواقع همان عدم اطلاع است که برنامه را جذب می‌کند.

برخی از کارگردان‌ها برای بیشتر دیده شدن برنامه‌های خود از بازیگران و مخصوصاً کمدین‌های مطرح استفاده می‌کنند چون این افراد سابقه بازیگری، توانایی نشان دادن واکنش‌های عجیب‌وغریب، فن بیان و اطلاعات عمومی برای حاضرجوابی رادارند که خود این موضوع می‌تواند بیننده را بیشتر بخنداند.

برنامه‌های ریلیتی شو در چند گروه تولید می‌شوند که عبارت‌اند از:

مسابقه همانند جوکر. استعدادیابی یعنی همان کاری که احسان علیخانی در برنامه عصر جدید انجام داد.

خطرات که خدا را شکر تا امروز نمونه داخلی نداشته است. در این نوع از برنامه‌سازی شرکت‌کنندگان به سراغ خطرناک‌ترین کارها می‌روند که حتی ممکن است کشته شوند.

مثلاً زندگی در میان عقرب‌ها و رفتن در میان حیوانات درنده که معروف‌ترین برنامه در جهان می‌توان به «هیولای کوهستان» اشاره کرد. برنامه‌ای که در آن تعدادی از کوه‌نوردان حرفه‌ای تصمیم گرفتند با همراهی گروه برنامه‌ساز به دیدار هیولای کوهستانی بروند، ادعایی که توسط برخی مردم در ویرجینیای غربی مطرح شد که بیان کردند موجودات عجیب‌وغریبی در کوه‌ها مشاهده کرده‌اند.

زندگی خصوصی، در این مدل که بیشتر جنبه فضولی دارد و هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد. بینندگان ۲۴ ساعت از زندگی یک شخص را می‌بینند و کمی بازندگی او آشنا می‌شوند و این حس فضولی و سرک کشیدن در زندگی دیگران خود را ارضاء می‌کنند.

مسافرت، در این سبک نمایش افراد به‌جاهایی که تاکنون نرفته‌اند و یا دارای خطر جانی می‌باشد می‌روند.

تحول که به دو بخش شخصی و اجتماعی تقسیم می‌شود در بخش شخصی مثلاً خاطرات و نحوه ترک مواد مخدر یک شخص معتاد و در بخش اجتماعی برنامه‌هایی مثل پلیس نامحسوس که سال‌ها در ایران پخش شد را می‌توان گنجاند که هدفش بهبود و تحول در افراد است.

حقوقی که به موضوعاتی در ارتباط با قانون می‌پردازد همانند برنامه‌هایی که با مجرمان مصاحبه می‌شود

در مجموع برنامه‌های رئالیتی شو تنها هدفشان آشنایی مردم با یکدیگر و کسب تجربه از خاطرات آن‌ها و همچنین سرگرم کردن و خنداندن بینندگان است که در حال حاضر در تمام دنیا با استقبال شدیدی روبرو است.

پایان

برای مطالعه نقد و بررسی سایر فیلم‌های کمدی اینجا کلیک کنید.

لینک کوتاه مطلب : http://dtnz.ir/?p=317830
نظر بدون فحش شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.